Hvad opsøger folk ellers Biomedicinsk Klinik for at få hjælp til?

Behandling af Vægtproblemer

Vægttab:
Sukkertrang:

Hvad gør vi?

Det typiske billede, ved overvægt og/eller overdreven sukkertrang er tarmdysbiose, hvilket betyder at bakterierne i tarmen er ujævnt fordelt.
Således er der en overvækst af de patogene tarmbakterier (såkaldte ”dårlige” tarmbakterier).

De uønskede tarmbakterier kan medføre et faldende blodsukker, så kroppen per automatik regulere blodsukkeret ved at signalere trangen til hurtige kulhydrater (herunder sukker). Mange tror, at de er ramt af ”en sød tand” eller ”rygrad som en regnorm”, men i virkeligheden handler det om, at kroppen sender kraftige signaler om hurtigst muligt at balancere blodsukkeret.

Husk: GOD BALANCE I MAVEN ER ESSENTIEL FOR VORES VELVÆRE
Hvis vi har ubalance i tarmfloraen / spiser noget vi ikke kan tåle, kan kroppen optage ikke-fordøjede madrester og stoffer fra tarmen, der så cirkulerer rundt i blodet, og påvirke vores organer samt immun-, hormon- og nervesystem.

Kroppens signaler:

Ved Behandling af Vægtproblemer er en gulerod eller et stykke rugbrød, hjælper ikke , da det ganske enkelt går for langsomt at få blodsukkeret op. Men signalerne foranlediger derimod ønske om typisk noget sukkerholdigt eller kulhydrater, der hurtigt omsættes til sukker som fx hvede. Dette kan også være alkohol.

”Cravings” kan altså være foranlediget af, en tarmfloraen i ubalance, der derfor skal reguleres tilbage til den optimale balance imellem gode og dårlige tarmbakteriestammer.


Gode næringsstoffer

Der er oftest tale om behov for tilførsel af diverse gode næringsstoffer, fedtstoffer, blodsukkerstabiliserende kostemner samt en stærkt begrænset kulhydratindtag.

At gennemføre et stabilt vægttab er ikke et ”quick-fix”, så en behandlingsplanen bestræbes på ikke at være for restriktiv, men så tålelig og langtidsholdbar som mulig og kan implementeres i et travlt liv.
Samtidig med at planen skal medføre det ønskede vægttab på den lange bane.

problemer med vægten

Skriv et svar